دﺳﺘﻮراﻟﻌﻤﻞ ﻣﺼﺮف
تجزیه ﺿﻤﺎﻧﺖ ﺷﺪه(W/W٪)
پتاسیم محلول در آب (K2O) : ۲۰/۲۲
کربن آلی (OC) : ۱۰/۸۶
۰۲۱-۸۸۱۷۵۰۸۳
پتاسیم یک عنصر ضروری برای رشد و سلامت گیاه است؛ به همین دلیل در ترکیب اکثر کودها وجود دارد. «کود پتاس بالا» به کودی گفته میشود که درصد پتاسیم آن بیشتر از سایر ترکیبات (مانند نیتروژن و فسفر) است. در ادامه شرایط استفاده، زمان استفاده و موارد مهمی که حین استفاده از این کود باید بدانید را بررسی کرده ایم.
زمان مصرف کود پتاس بالا
کود پتاس را میتوان در بهار یا پاییز برای اکثر خاکها استفاده کرد. بهترین زمان استفاده از آن به نوع خاک و نوع محصول در حال رشد بستگی دارد.
1_ در فصل بهار
در بهار، برای خاکهایی که مستعد سیل و آبگرفتگی هستند، هنگام کاشت یا نزدیک به آن کود پتاس استفاده میشود. خاکهای شنی با ظرفیت تبادل کاتیونی کم نیز باید نزدیک به زمان کاشت، کوددهی شوند زیرا توانایی کمی در نگهداری پتاسیم دارند.
2_ در فصل پاییز
در پاییز برای خاکهایی با سطح مواد مغذی متوسط یا بالاتر از آن، کود پتاس استفاده میشود تا جایگزین مواد مغذی حذف شده توسط دانههای برداشت شده، گردد.
راه های جلوگیری از سرمازدگی
مقدار و نحوه مصرف کود پتاس بالا
برای مشخص کردن مقدار و نحوه مصرف کود پتاس، لازم است دستورات روی کود را خوانده و دنبال کنید. به شکل معمول کودهای پتاس بالا بهشکل غلط ارائه میشوند و لازم است هنگام مصرف مطابق دستور درج شده روی محصول با آن مخلوط شوند.
بهطور معمول کوددهی هر 4-6 هفته در طول فصل انجام میگیرد. اما در مورد گیاهانی مانند درختان میوه، ممکن است نیاز به استفاده از کود پتاس در فواصل نزدیکتر باشد.
موجودی محصولات پتاس بالا شرکت آرزوی بهار
موجودی محصولات پتاس بالا با برند شرکت آرزوی بهار:
MC Potasa
این محصول دارای پتاسیم متصل به اسیدهای عالی است و میتواند میوهها را بزرگتر کرده و تجمع چربی و کربوهیدرات را داخل آنها افزایش دهد. همچنین این محصول باز و بستهشدن روزنهها را کنترل میکند. MC Potasa دارای ویژگیهای زیر است:
- پتاسیم محلول در آب: (K2O) 22/20
- کربن آلی: (OC) 86/10
زمان مصرف کود پتاس در گیاهان اپارتمانی
بهترین زمان مصرف کود پتاس بالا در گیاهان آپارتمانی بعد از گذراندن زمستان است زیرا در این زمان نیازمند دریافت قدرت و انرژی برای رشد مناسب در بهار و تابستان هستند.
مزایای مصرف کود پتاس بالا
استفاده ی صحیح از کود های پتاس بالا، مزایایی به همراه دارد، از جمله:
1_ مقاومت در برابر استرس
پتاسیم به گیاهان کمک میکند تا در برابر عوامل استرسزای محیطی مانند خشکی، گرما و بیماری بهتر مقاومت کنند. کودهای پر پتاسیم با تقویت دیوارههای سلولی و تنظیم آب، انعطافپذیری گیاه را در شرایط چالشبرانگیز افزایش میدهند.
2_ افزایش کیفیت میوه و سبزیجات
کود پتاس بالا به بهبود کیفیت میوهها و سبزیجات کمک میکند. با این کود، میوهها آبدارتر، شیرینتر و خوشرنگتر میشوند و ارزش غذایی سبزیجات نیز زیاد میشود.
3_ تغذیه متعادل
کودهای با پتاسیم بالا مکمل سایر مواد مغذی ضروری هستند و تضمین میکنند که گیاهان یک رژیم غذایی کامل و متعادل دریافت کنند. رژیم متعادل باعث رشد بهینه شده و خطر کمبود مواد مغذی را به حداقل میرساند.
4_ سلامت خاک
کودهای غنی از پتاسیم میتوانند با افزایش فعالیت میکروبی مفید به سلامت خاک کمک کنند. این میکروبها در چرخه مواد مغذی حیاتی هستند و تغذیه گیاه را بهبود میدهند.
انواع کود پتاس بالا
پتاسیم در کودهای مختلف با ترکیبات گوناگونی مانند اکسیژن، نیترات و سولفات ترکیب شده است. انواع کود پتاس بالا از نظر ترکیب پتاسیمی به موارد زیر تقسیمبندی میشود:
- KCl – پتاسیم کلراید (0-0-60)
- K2SO4 - سولفات پتاسیم (0-0-50)
- K2SO4 MgSO - سولفات پتاسیم-منیزیم (0-0-22)
- KNO3 - نیترات پتاسیم (13-0-44)
- KOH - هیدروکسید پتاسیم (0-0-70)
هرکدام از این کودها در شرایط خاص و برای محصولات خاصی استفاده میشوند. به همین دلیل لازم است قبل از خرید درباره نوع کود پتاس بالای مناسب برای محصول خود تحقیق کنید.
معرفی شرکت آرزوی بهار
کود پتاس بالا برای چه گیاهانی مناسب است؟
بهطور کلی گیاهانی که میوه و گل میدهند، بیشتر از گیاهان دیگر به کود پتاس نیاز دارند. برای مثال، کود پتاسیم برای گیاهان زیر لازم است:
- گوجه فرنگی
- سیبزمینی
- هویج
- چغندر
- خیار
- فلفل
- گل رز
- توت فرنگی
- درختان مرکبات
- موز
- انگور
- سیب
- خربزه
- ذرت
- لوبیا
- پیاز
- سیر
زمان مصرف کود پتاس برای ذرت
بهترین کود پتاس برای ذرت mc potasa است که برای جواب دهی بالا باید این کود را به صورت محلول پاشی در زمان شیری شدن ذرت استفاده کرد.
اهمیت پتاسیم در گیاهان
موارد زیر از جمله تاثیرات پتاسیم بر گیاه است:
1_ تنظیم اسمزی
پتاسیم فشار اسمزی درون سلولهای گیاهی را تنظیم میکند و به آنها کمک میکند تا رنگ خود را حفظ کرده و در برابر پژمردگی مقاومت کنند. سطوح کافی پتاسیم برای انتقال موثر آب و مواد مغذی در سرتاسر گیاه لازم است.
2_ فعالسازی آنزیم
پتاسیم یک کوفاکتور برای بسیاری از آنزیمهایی است که واکنشهای بیوشیمیایی ضروری را در گیاهان کاتالیز میکنند. این آنزیمها در فرآیندهایی مانند فتوسنتز، تنفس و سنتز پروتئین نقش دارند.
3_ عملکرد روزنه
پتاسیم نقش مهمی در باز و بستهشدن روزنههای گیاه دارد. عملکرد مناسب روزنه به تنظیم از دستدادن آب و تبادل گاز کمک کرده و رشد گیاه را بهینه میکند.
4_ مقاومت در برابر بیماری
گیاهان با سطح پتاسیم کافی برای مقاومت در برابر استرسهای محیطی و بیماری مقاومتر هستند. پتاسیم دیواره سلولی را تقویت میکند تا گیاهان کمتر مستعد تهاجم پاتوژنها باشند.
5_ کیفیت میوه
در گیاهان میوهدار، پتاسیم به رشد، اندازه و کیفیت میوه کمک میکند. سطوح کافی پتاسیم میتواند طعم، رنگ و ماندگاری میوه را افزایش دهد.
علائم کمبود پتاسیم در گیاهان
علائم کمبود پتاسیم در گیاهان شامل موارد زیر است:
- کلروز (زردشدن حاشیه برگها)
- نکروز (قهوهایشدن لبهها و نوک برگها)
- ساقههای ضعیف
- کاهش رشد ریشه
- پژمرده شدن
- رشد ضعیف میوه و گل
- پیچ خوردگی یا چروک شدن برگ
- افزایش حساسیت به بیماریها و آفات
شرکت آرزوی بهار تولید کننده انواع کود و نهاده های کشاورزی